Logo Blue Turtle
nederlands francais english

strategie       verkoop & marketing       communicatie       de praktijk       contact

home > communicatie > externe communicatie

communicatie_PR_public affairs

>> Hoe we te werk gaan

>> Externe communicatie
Direct mailings
Persbericht
Internet
Nieuwsbrief
Bedrijfsbrochure
Interactieve communicatie
Jaarverslag
Persconferenties en workshops
Media Training

>> Interne communicatie

>> Crisiscommunicatie

>> Public affairs

>> Voorstelling

>> Contact

Communicatie titel
 

Bij externe communicatie hoeft u natuurlijk niet altijd aan de media te denken. Een goede communicatie naar klanten en business-partners is belangrijk: met e-mails, nieuwsbrieven, persberichten, kom je al een heel eind. Maar soms zijn de media een leuk hulpmiddel. Dat is zeker het geval als die media brood zien in uw verhaal, als u m.a.w. een verhaal heeft dat een wat ruimer publiek kan aanspreken. En heel vaak hééft u zo'n verhaal zonder het goed te beseffen! Onze taak is het die verhalen in uw zaak of organisatie te identificeren en zodanig te presenteren dat de media ze graag overnemen. Zo'n artikel of reportage kost u weinig of niets en is vaak nuttiger dan een dure advertentie.
De pers is zeker uw vijand niet, maar ze is zelden vies van details die de oplage of de luister- en kijkcijfers kunnen opvijzelen. Enige behoedzaamheid en deskundige begeleiding, van Blue Turtle Business Partners bijvoorbeeld, is dus geen luxe.


Direct mailings

Wenst u snel persoonlijke contacten op te bouwen of te onderhouden dan helpen wij u bij de ontwikkeling van direct mailings. Blue Turtle Business Partners kan u bijstaan met mailings per e-mail (e-mailings) of met traditionele direct mailings per post. Zowel voor de opmaak als voor de afhandeling kan u op uw business partner rekenen.Persbericht

"Start spreading the news..." Blue Turtle Business Partners herschrijft een moeilijke tekst, vol technische termen en vakjargon, tot een vlot leesbare tekst, zo opgesteld dat uw doelgroep er iets aan heeft en de pers geneigd is hem te publiceren. Wij kunnen ook zorgen voor de verspreiding en antwoorden op vragen van de pers, na publicatie van het persbericht.


Internet

Blue Turtle zorgt voor een complete internet-service, werkt een concept uit, past een bestaande website aan of actualiseert uw webstek. Om dat met succes te doen, luisteren we eerst naar uw noden en die van uw klanten. Aan de hand van uw antwoorden werken wij een realistisch en bruikbaar project uit, in overeenstemming met uw huisstijl of corporate image. Daarbij houden we ook de organisatie van de inhoud en het gebruiksgemak van de site voor ogen. Wij maken van uw internet-site een instrument waarmee u de verwezenlijking van uw doel (of dat nu commercieel of puur informatief is) dichterbij haalt.


Nieuwsbrief

Via een nieuwsbrief houdt u op eenvoudige wijze regelmatig contact met uw belangrijkste 'stakeholders'. Wij maken zowel digitale als gedrukte nieuwsbrieven en staan desgewenst in voor de verzending ervan.


Bedrijfsbrochure

Wij kunnen u ook helpen bij het uitwerken van een 'corporate'- of bedrijfsbrochure, die uw bedrijf op een duidelijke en aantrekkelijke manier presenteert.


Interactieve communicatie

Uw doelgroep bekijkt uw boodschap op een moment dat hem best uitkomt en in de taal van zijn voorkeur. Wij voorzien in vergaande integratie van verschillende mediadragers zoals video, streaming video, CD-rom en slide- presentaties. Blue Turtle Business Partners zorgt voor uw corporate- of opleidingsvideo, van het eerste concept tot en met de eindafwerking van het product. Dat kan een eenvoudige reportage zijn met 'voice over', over een gebeurtenis die het bedrijf belangrijk vindt, maar net zo goed een gesofistikeerde documentaire. In elk geval zijn onze prijzen uiterst gunstig, gewoon omdat we de know how zelf bij de hand hebben.


Jaarverslag

Het jaarverslag is een blauwdruk van de onderneming: in een relatief beknopt bestek presenteert ze wie ze is, en wat ze doet, wat haar plannen zijn en in welke mate de plannen van het vorige jaar realiteit zijn geworden. Voor de financiële gegevens in uw jaarverslag kan Blue Turtle Business Partners niet instaan. Wat we wél kunnen doen, is die informatie omzetten in een vlot leesbare, maar daarom niet minder nauwkeurige tekst.


Persconferenties en workshops

Soms is het nuttig een persconferentie op te zetten. Vaak ook niet. Blue Turtle adviseert u graag over wat er bij zo'n persconferentie zoal komt kijken.

Workshops met eigen medewerkers (voor interne communicatie) en met journalisten vragen ook een hele voorbereiding. Wie voert er het woord?, wat wil u ermee bereiken?, wie nodigt u er op uit? wat is ervoor nodig?
Blue Turtle begeleidt en organiseert voor u.
Wij stellen ook graag een facilitator ter beschikking, zodat de deelnemers zich met het inhoudelijke werk kunnen bezighouden, zonder nog eens een gesprek te moeten gaande houden.


Media-training

Omgaan met de media betekent in de eerste plaats: het er goed afbrengen bij een radio-, televisie- of kranten-interview. Soms zie of hoor je een geïnterviewde haast sterven voor de camera.
Blue Turtle Business Partners leert u een aantal vuistregels toe te passen wanneer u aan de telefoon, met een microfoon onder de neus of voor de camera de pers, en dus ook het publiek, UW publiek, te woord staat. Met praktische oefeningen 'on camera'. Tot u de smaak te pakken heeft en de impact van een goed interview gaat merken. Ook oefeningen om beter te leren spreken voor een publiek zijn op vraag verkrijgbaar.

 

Home | Site-map | Disclaimer | Privacy